Starta eget tankar...

Ja stegen går långsamt frammåt. Mina funderingar hoppar runt från höger till vänster. Vågar jag? Det kanske aldrig kommer funka!? Man är både rädd men samtidigt bara kliar det i hela kroppen. Jag vill ju så gärna! Men ska man börja säkert eller bara sattsa med en gång? Min idé är att öpnna upp en verksamhet i Kalmar/Växjö regionen.. Inriktat mot eco och remake. Som det ser ut nu genom lite forskning börjar intresset blomma för detta även i de mindre städerna. På Hej Kalmars sida såg jag idag att det faktiskt finns unga därute i Kalmar som är intresserade i frågan. Men är det för tidigt att sattsa på något inom detta här är frågan.. Hur stor är egentligen målgruppen? Kanske kan börja få ut mitt märke först och sedan sattsa eller ska jag gå en annan väg? Kanske börja sammarbeta med dem som redan börjat nå ut? Jag tror verkligen på min affärsplan och jag är helt säker på att den skulle funka i de större städerna Sthlm, Göteborg och Malmö men kommer det funka här? Det positiva är att det inte finns lika mycket konkurans här som i de större städerna. Macken har ju lyckats nå ut och gör det mer och mer.. Då borde det väll gå eller?? Idag var jag på ett rådgivningsmöte på AF i Kalmar och mitt nästa steg är att ta mig en runda förbi AF i Nybban för att skriva upp mig. Detta för att få chansen till att få starta eget bidrag och en starta eget utbildning. Men jag vill ju inte söka en massa random jobb, jag vill ju sattsa på mitt företag!!

Fortsättning följer.....

Andra veckan på praktiken = Möbelrenovering

För att börja detta inlägg ska jag berätta lite om min vecka på praktiken. Nu känner jag att jag äntligen börjar komma in i rutinerna på praktiken. Det tar alltid så lång tid innan man hittar sitt egna sätt att ta vara på tiden och vad jag vill göra med den. Men nu börjar det rulla! Jag har lite idéer på nya produkter som jag vill testa att utveckla, sen så har jag ju min flaskproduktion att ta hand om. Jag har nu i veckan ringt runt lite till glassliperier i närområdet, det finns ju hur mycket som helst här i småland! Vi kommer ta kontakt med tre stycken glassliperier och låta dem kapa och slipa ca 20 stycken flaskor var, på så sätt kan vi se vilken av dom som gör arbetet bäst och billigast. Jag kommer själv åka runt på möten och diskutera detta med tillverkarna, det kommer bli mycket lärorikt! Första riktiga produktionen och man lär sig hur mycket som helst på detta, något som man aldrig lärde sig i skolan och det är ju så viktigt, sån tur att man får lite stöd och handledning i detta, jag som inte vet någonting!

I måndags så kom det in en jätte trevlig teak möbel till renovering också. Jag blev otroligt sugen på den och jag fick uppgiften att renovera den till mig själv och då få den gratis. Jätte trevligt! I tisdags blev den klar och nu har jag lärt mig hur man bäst renovera en teakmöbel. Mycket bra och kunna till mitt framtida företag! 

renoveringen av möbeln. Det jobbigaste var slipningen av överdelen som var ganska skadad. Var tvungen att att dra av lacken som satt som berget. De andra gjorde det så snabbt och bra men för mig händer det knappt någonting. Mycket teknik helt enkelt!
 


Första praktik veckan över och fler roliga projekt inplanerade

Denna veckan på började jag min praktik på Macken där jag varit nu i tre dagar. Allt är så otroligt nytt och denna veckan har varit lite smårörig, men jag hoppas på att alla bitar snart lägger sig på plats. Det jobbiga med denna veckan har varit de tidiga mornarna då jag behöver gå upp innan klockan 6. Men det är något som jag kommer in i efter hand. Det som är bra är att jag kan åka med Anton och då får man ju lite sällskap och lite kvalité tid med honom också. På måndags morgonen var det att börja planera vad jag kommer att göra den närmaste tiden. Vilket är att börja planera för min bottle collektion som kommer bestå av "One bottle different lights", Storebror&Lillasyster och en serie dricksglas. Jag har också följt med Lars på design möten och jobbat i den nya öppnade konceptbutiken på Nydalavägen i Växjö. Jag kommer också där får möjlighet att utveckla konceptet mer. Jag märkte när jag jobbade där att kanske den rätta målgruppen inte riktigt hittat dit och detta får man verkligen jobba med. Jag har också ringt runt hos företag angående en fin förpackning till bottle collektion och till någon i närområdert som håller på med slipning av glas som kan göra jobbet åt oss. Jag har också planerat med D.N.A (som har en butik i Göteborg och webbshop) om att där börja sälja mina trikåsjalar. Eftersom jag helst vill sy med ekoligiska tyger eller trikåtyger från spill har jag nu börjat kolla upp några leverantörer. Men jag har tyvärr inte hittat några som verkar intressanta än. 

Något annat som är väldigt spännande nu är att jag genom Green design kursen kommer få en möjlighet att ställa ut på Möbelrikets event helg Lördagen den 19 mars. Vi kommer också på fredagen där innan medverka i en workshop tillsammans med produktutvecklare och företag, så den helgen kommer verkligen bli en mycket givande helg med mycket stor chans att knyta kontakter. Mycket spännande! Så som sagt här händer det mycket! 


Hemma från Möbelmässan!

Bättre sent än aldrig som man säger. Har varit otroligt dålig som vanligt på att skriva inlägg, men det är när man har som mest att skriva som man inte har tid och skriva.Jag har ju iveckan på börjat min praktik på Macken men för att inte göra för stort inlägg så börja jag idag att skriva lite om vad som hände på möbelmässan.

I förra veckan var jag som sagt på möbelmässan. Det var otroligt rolig mässa med en massa ny inspiration och nyttig information och nya möten som jag tar med mig hem. Det var otroligt intensivt med att hjälpa Linneuniversitetet med att stå i montern och att själv gå runt och kolla, prata med folk och att också försöka sälja in mig själv för första gången. Jag hade skrivit ut 10 stycken A5 brochyrer med ett par bilder på mitt brickbord Tray och en beskrivande text som jag hade som mål att inte ta med mig hem. Så sista dagen gick jag omkring och letade företag bland montrarna som kunde passa för att producera Tray och jag fick förvånadsvärt mycket bättre kritik och respons än vad jag trodde=). Jag samlande på mig endel versitkort med dem jag pratade med vilket jag ska skicka ideén till. Ett företag som var lite extra intresserad och som jag hade tyckt varit extra roligt och få producera den hos var Muuto, som är ett danskt företag som producerar och letar upp endel idéer från unga designers från skadinavien. Jag pratade också med Design house stockholm som blev extra intresserade av min flask kollektion ljuslyktorna "One bottle different lights" och vaserna "Storebror och Lillasyster". Han hade konstigt nog hört talas om idén via en viktig kund på ett möte, och detta är ju riktigt sjukt! Han tyckte absolut jag skulle skicka idéen till dom vilket jag absolut ska göra. Problemet är bara att den endast får produceras hos dem i så fall och eftersom jag vann tävlingen på Macken och desutom fick pengar så måste dom få sälja den. Får se hur jag i så fall löser detta. 

Nu ska jag snart med ett tåg till Växjö för att idag stå i konceptbutiken på Macken. Här kommer också lite bilder på Linneuniversitetets fina monter på mässan.
Lauras stolLaura Huthas stol Augusti
Simone Gasperris bord
Tony Elvås bord Table

Väggarna var gjorda av postitlappar, vilket många besökare tyckte var en mycket rolig idé! Det var 2:a året på Hållbardesign i Växjö som gjorde montern.  

 


Imorgon blir nästa Sthlm furniture fair!!

Idag har jag äntligen känt mig lite friskare, tur är väll det när jag åker till mässan imorgon=). Eftersom jag inte fick ställa ut min möbel på mässan så har jag nu istället blivit färdig med en enkel broschyr på min möbel som jag tänkt ge till de "rätta" personerna på mässan. Kommer bli spännande vad de kommer säga, men man måste ju försöka! Jag kommer i alla fall stanna där fram till torsdag och det bästa är ju ändå att vi både fått resorna, boendet och inträdet till mässan från skolan. Då kan man ju inte säga nej. Ska bli kul och också få se nya möbler och få ny inspiration till framtiden. Har också tänkt att gå lite på spännande seminare och lära mig något nytt. På torsdag kommer jag också träffa folket från Green design kursen och jag har också därigenom fått en liten uppgift som jag ska kolla upp på mässan. Så när jag kommer tillbaka kommer säkert mitt huvud vara fullt av information och förhoppningsvis ny inspiration till mitt fortsatta design arbete. Jag kommer också fylla min kamera med bilder. Så när jag kommer tillbaka till bloggen så lär det förhoppningsvis bli en intressant läsning.

Vi ses när jag kommer tillbaka till datorn igen, men det lär bli efter torsdag i alla fall! 

Försöker vara produktiv, men svårt när man är så sjuk!

Ja. Imorgon kommer två vänner till mig från möbeldesign kursen. De reser från Finland och Tyskland och ska bo här under helgen vilket betyder att jag måste bli klar med broschyren på min möbel till Möbelmässan, och vi ska åka dit på Söndag!! Det värsta är också att jag blivit så otroligt sjuk med feber och förkylning och mitt huvud är som seg spagetti.. Försöker skriva en bra text men det bli bara skit. Hur ska detta gå? Får se till och lägga mig och sova en stund och sen sätta mig igen.. Hoppas att det går bättre då..

Hoppas ni håller hälsan, ses kanske på mässan!

Invigningen av Mackens konceptbutik

I lördags var jag på invigningen av Mackens konceptbutik där också min produkt också kommer säljas. Jag ställde ut prototyperna på mina falskidéer. Jag fick jätte bra respons av personer som kom dit och jag skapade lite samtal med dem. Den 14 feb kommer min praktik påbörjas och då kommer vi också börja producera den och sälja den. Här är lite bilder på konceptbutiken. Förutom recyclade produkter säljs också renoverade retro möbler och produkter. Åk gärna dit om ni har vägarna förbi. Här är lite bilder på butiken. 

RSS 2.0