Hemma igen från Milano!!

Visst det var ett par dagar sedan som jag kom hem nu. Men har som vanligt varit så mycket att ta tag i när man väl kommit hem. Har precis börjat på ett nytt jobb. Tyvärr inget designrelaterat men är just nu i behov av en inkomst så tyvärr kommer inte lika mycket tid kunna läggas på mitt designarbete men dygnet har ju 24 timmar så man får ta sig tid=)

Milano resan var helt fantastisk. Har träffat en massa nytt folk och fått ännu fler kontakter och har också nu kunnat bekanta mig mer med mina Green design kollegor/klasskamrater lite bättre. Vad livet kan vara spännande! På resan var förutom oss endel företag som bland annat representater från Möbelriket, Maria från Duo fotografi, lite småföretagare inom design och en stor grupp ifrån Tibro kommun som är aktuella med att starta upp Inredia (En mötesplats för nätverkande mellan företag, studenter och formgivare). Ett mycket intressant projekt som inte jag kände till innan. Inredia kommer få sin form våren 2012. Värt att kolla upp kära designkollegor! Milano helgen var otroligt intensiv och man fick så otroligt mycket intryck så man blev helt mosig i huvudet. Har sätt så mycket design så man minns nästan ingenting. Tur att man tog med sig kameran! Vi besökte mässan en dag, resten av dagarna strosade vi runt i Milano stad där det också fanns en mängd olika utställningar som nästan ibland var mer intressanta än själva mässan.

Under den första kvällen hade hela resegruppen bokat bord på hotellets resturang där vi alla fick en bordsplacering för att få chansen att träffa varandra och knyta kontakter. Möbelriket hade också bjudit in andra utställare på mässan. Under denna middagen diskuterades det designliv och om hur tufft det är att vara en ung oetablerade designer, om det stora hoppet mellan skolan och till att bli etablerad och vad man kan göra åt det. Jag hoppas verkligen Tibro och Inredia lyssnade på min story och erfarenhet av att vara ny på marknaden, att dom på något sätt kan hjälpa oss att synas och att få chansen att möta företagen på ett naturligt sätt och knyta kontakter.

Jag kommer avsluta detta inlägg med lite inspirations bilder på möbler från Milano




Remake - stolar gjorda av kläder








jag är inte ensam om att återvinna flaskor


Lampor som får mig att tänka Japan


dekoration på möbler, väldigt vackert enligt mig.


Lite mer Remake från Satellit

Ny Remake möbel och nu... mot MILANO!

Yes! Nu drar resan mot Milano och möbelmässan igång! Jag kommer åka på denna resan ihop med Green design kursen och möbelriket och får faktiskt hela resan gratis, det är ju verkligen inte fel! Känns väldigt spännande att åka dit ihop med så många möbel och design fantaster. Verkligen ett bra sätt att nätverka! Man måste ju passa på när tillfället ges! Har aldrig varit i Milano häller inte ens på möbelmässan så ska bli jätte kul! På mässan ska vi i kursen kolla in trender inom Grön design inför vårat egna framtida projekt. Åker nu i eftermiddag och har faktiskt lite fjärilar i magen. Jag befinner mig nu halvvägs, rättare sagt i Malmö land hos min kära vän Johanna. Åkte hit redan igår för att passa på att ses och här väntades en lyxig middag med vin. En mycket trevlig kväll med prat om framtiden och drömmar, var mycket skönt och få prata ut om allt som rör sig i huvudet med någon som också jobbar mot gestaltning men också skönt att få träffa en så nära vän, träffas ju tyvärr inte så ofta! 

I vilket fall.. Klockan 16.55 går flyget från Kastrup mot Milano och jag som inte gillar att flyga. Måste erkänna att jag faktiskt är lite nervös inför detta också! Får bara hoppas att flyget går bra, tur är att det bara tar 2 timmar. Hörde att det nu är 25 grader i Milano. Härligt! När jag kommer tillbaka kommer jag börja jobba heltid på ett nytt jobb som jag fick reda på att jag fick förra veckan tyvärr inget designrelaterat men det är i alla fall ett jobb och ett sätt för mig att öka på min buffert inför mitt företagande, så nu är praktiken på Macken slut men sammarbetet har bara tagit sin början!

I veckan på min sista Macken praktik vecka har jag redesignat ett gammalt bord som vi haft som databord hemma. Den har nu fått en låda och en ny bordsskiva som faktiskt låg färdig i verkstaden i perfekta mått för bordet. Det är en redesignad bordskiva som Lars Apelmo designat som ett lapptäcke av gamla möbler som han sågat isär. De säljer dessa lapptäcke bord som smör så är kul och fått med sig ett ex hem.

Vi ses när jag kommer tillbaka från Milano med då massor av ny inspiration. Här kommer också lite bilder på mitt redesignade bord. Benen kommer målas svarta. Ha det gott så länge gott folk! Ses kanske i Milano!





Och föresten Läs gärna min story om min väg till designer på designkollegornas blogg.
http://designkollegorna.blogspot.com/

Inspirations dag..

Idag har det varit en härlig dag med massor av inspiration. Var verkligen något som jag behövde! Har senaste tiden känt mig så inspirationslös. Har varit så fokuserad på produktionen och försäljning av min bottle collection så jag nästan blivit blockerad och så o kreativ. All uppmärksamhet runt detta har givit mig prestationsångest! Hemskt jobbigt! Men idag släpptes endel av blockeringen och jag fick lite kreativ arbetsglädje igen, känns skönt. Jag och Anton var idag på en liten utflykt till Kosta Outlet och gick omkring och kollade på glas och design. Äldre idéer som jag haft sen en tid tillbaka började blomma upp och nu har jag lite idéer på hur jag skulle kunna gå vidare med dem och för första gången på länge känner jag ett sug efter att exprimentera lite. Jag vill bland annat börja exprimentera att måla och göra mönster på 3D objekt. Vi hade bland annat en workshop under möbelkursen i Pukeberg då man skulle genom samma form göra olika t.ex mönster på ett 3D objekt för att förhöja objektets form och uttryck. På detta sättet jobbade Stig Lindberg med sina mönster på porslin för att tex göra ränder olika tjocka genom att följa objektets form. På detta sättet vill jag exprimentera!

Här är lite bilder på Stig Lindbergs sätt att använda sig av form och mönster.






Annan inspiration från idag..


Porslin från Rörstrand, älskar den orange färgen runt kanten


Take away från SagaForm


Huset

Huset är något som tagit mycket tanke plats denna veckan. För er som inte vet så var huset den största anledningen till varför vi flyttade hem till Nybro från Göteborg. Det är ett underbart hus som ligger ute på landet utanför Nybro. Det är en släcktgård som under alla befintliga år gått i generationer. Idag ägs huset av pappa och han har känt det sista åren att han hade behövt sälja det på grund av att det mer eller mindre börjar bli i för dåligt skick. Pappa har alltid älskat huset och var där mycket under hela sin uppväxt då min farfar ägde huset (det var också min farfars föräldrar hem). När min farfar dog av en hjärtinfarkt 1986 samma år som jag föddes bestämde sig pappa för att köpa loss huset och sen dess har han varje ledig tid åkt upp dit för att sköta om huset och skogsmarken. Huset är pappas flykt och frizon och för ca ett år sedan beslutade jag och Anton oss för att vi ville ta över huset, vilket pappa är väldigt glad över såklart. Huset är ett otroligt renoveringsobjekt som nu har stått tomt i ca 50 år. Helt sjukt mycket och göra helt klart, men både Anton och jag känner att det är värt det! Så fort jag och Anton tar oss ut dit får vi en känsla av frid och vi känner verkligen hur rätt detta beslutet är. Huset har verkligen en själ och en historia och det kommer bli en ära för oss att ta över huset och låta det fortsätta gå i släckten. 

Anledningen till varför jag nu tänker lite extra mycket på huset är att det igår gjordes en besiktning på huset. Jag var förbered på det värsta men det visade sig att huset ändå trotts allt var i ett relativt gott skick med tanke på omständigheterna. Fortfarande mycket och göra men ändå ett positivt besked. Vi kan behålla fasaden, timmerväggarna och golven och mycket av taket. Men det som nu är mest akut är taket eftersom det idag läcker in så efter semestern i sommar kommer det bli gjort. Känns spännande!

Ni kanske undrar varför jag skriver om detta på min design blogg. Anledningen till detta är att projektet kommer ta mycket av min lediga tid i framtiden och att huset kommer bli ett designprojekt till mig själv. Jag kommer nu få friheten att designa huset precis som jag vill, nästan i alla fall=) Mer uppdatering om detta kommer ni säkert finna här på bloggen i framtiden!

Här visar jag lite bilder på huset från idag..










Ännu en vecka...

Ja nu är man redan på nästa vecka. Tiden går alldeles för fort. Har varit så otroligt dålig på och skriva i min blogg denna veckan. Detta beror på att jag inte riktigt kan slå förra design veckan med allt som då hände. Denna veckan är lite lugnare inom det design realterade i jämföresle med förra veckan. Denna veckan på Macken har jag äntligen kunnat börja med att renovera upp Majas söndriga stol som hon kom in med för några veckor sedan. Hade tänkt börja renovera upp den för några veckor sedan men som ni har märkt så har det varit andra prioriteringar. Stolen är från 50-talet kan jag tänka mig och när hon kom in med den var den ganska traserad så det har varit mycket jobb med den. Men det var tack vare Lars som jag kunde fixa till den. Något som jag insätt är att grov renovering av möbler är nog inget för mig, tycker inte att det är speciellt roligt. Det är roligare att re designa helt klart och komma på nya fräcka design lösningar, det är vad jag brinner för. Något som jag nu hade velat är att börja designa nya produkter, men jag känner mig helt tom... Så svårt och bara börja med något helt nytt, vad börjar man?

Veckan har också innehållt endel jobb ansökningar inför sommaren och framtiden. Har insätt att jag nog behöver ta det lite lugnt och att sakta börja bygga upp mitt företag. På så sätt behöver jag ett jobb till en början för att få en stadig inkomst. Har sätt lite intressanta jobb ute i Kalmar så blir att söka dem och se vad det leder. Igår hade vi också bokat in en besiktning på min faders hus på landet dit vi vill flytta. Nakdelen är att huset har stått tomt i 50 år så det var riktigt nervigt igår. Men besiktningen gick bättre än förväntat så till efter sommaren kommer ett nytt tak läggas in.. spännande!

Har tänkt lägga in lite bilder på huset, men har inga tagna bilder så tänkte ta mig en runda dit i eftermiddag och fota så inom kort så kan ni få se huset här på bloggen=)

Majas 50-tals stol som jag renoverade klart denna veckan

Snacka om gratis reklam!!

Känns som att jag bara skryter här på min blogg. Men något som jag tycker är att vi ska ta bort den dumma jantelagen och våga skryta lite om oss själva! Nu ska jag skryta lite till=)

Ja vad ska man säga. Har haft en underbart lyckad vecka! Det har bland annat eventuellt löst sig med sommarjobbet och kanske kanske kan börja jobba lite extra innan sommaren också och då får jag äntligen lite mer pengar på kontot. Verkligen behövligt! Sen har jag varit med i lokaltidningen Barometern på Nybrosidan med mina flaskor, sen blev gårdagen otroligt lyckad, bättre än vad jag någonsin kunde tänkt mig! Jag fick inte ta i hand med prinsessan men jag fick däremot visa upp mig mer än vad jag hade trott. När jag fick reda på igår förmiddag att endel ledande kommun representater, designföretag och andra viktiga personer skulle delta på innovativdagen på Linnéuniversitetet där också Viktoria och Daniel skulle delta blev jag otroligt pepp och kände att nu måste jag verkligen ta chansen och visa upp mig och Bottle Collection. Fredrik (Mackens grundare) ville att inte att bara han skulle prata. Han ville visa vilket cooperativ Macken är genom att ta med sig representater från alla avdelningar på Macken vilket jag då fick vara representanten för Macken design. Eftersom jag skulle ge en gåva till det kungliga paret kände jag att nu måste jag ta tillfället och visa upp gåvan för alla och på så sätt visa upp mig bland det rätta personerna=) Jag kom därför också med i direktsändning på öppna kanalen i Växjö. Jag vill också hedra Fredrik Bergman årets entreprenör 2010 för Macken för hans otroliga energi och vilja att förändra och göra det svenska samhället till en bättre plats för de svaga!!

Kolla in länken från öppna kanalen. Mackens presentation som jag är med i. Den kan ni se 53 min in i klippet.

http://okv.se/play/lansstyrelsen-i-kronobergs-lan/innovationsseminarium-pa-linneuniversitetet-vaxjo


Gåvan till kronprinsessan Viktoria


artiklen från Barometern Fredag 1/4

RSS 2.0