Hofleverantör..

..eller kanske inte. Jag kommer i alla fall nu på fredag få chansen till att ge bort en av mina vaser nytt namn "One vase two bottles" från "bottle collection" till Kronprinsessan och prinsen. Inte säkert att de nånsin kommer öppna förpackningen med tanke på hur många presenter de ständigt får men det är verkligen inte vem som helst som får denna chansen och det känns ju så klart hur roligt som helst! 

Det var i förra veckan som Lars nämnde detta till mig att paret skulle komma till Växjö och att Macken hade fått en inbjudan till denna tillställning och Lars hade gett förslaget till styreslen att vi kunde ge en gåva i form av mina vaser. Jag ville ju så klart vara med men det verkade som att det bara fick vara "vissa" som fick komma alltså Fredrik (grundaren till Macken), men med tanke på att jag är formgivaren tyckte jag att jag borde få komma och igår fick jag beskedet att jag också kommer få närvara och antagligen även vara med i Mackens 5 minuter långa presentation och överlämna gåvan.

Jag har nu i veckan formgivit en förpackning till bottle collection både som standard förpackning till den övriga försäljningen och en exklusivare förpackning det kungliga paret. Standard förpackningen kommer vara i ek och den exklusivare förpackningen är i inoljad valnöt av de finaste fanét som Kährs gav oss. 

Här kommer lite bilder på förpackningarna...

Prototyp på förpackningen som bottle collection kommer förvaras i.







En enormt lyckad och rolig design helg!

Skrev i förra inlägget att det skulle komma ut lite bilder på förberedelserna, men tyvärr blev tiden så knapp så nu får ni bilderna från resultatet istället längre ner i detta inlägg. Jag vill berätta för er om min enormt lyckade och roliga design helg med utställning på Parton under Designers Saturday i Värnamo och workshopen i Rörvik i fredags. Det var också en helg som gav mig en mängd nya kontakter. För att börja i tur och ordning så börjar jag med workshopen i Rörvik på Svensson & Linnér. Jag vet inte om det blev en workshop, det blev snarare en dag med test och föreläsning om material. Bland annat fick vi känna på ett speciellt fanér material som var betydligt lättare att formböja även i olika riktningar vilket är väldigt svårt med vanligt fanér, intressant. 

Under natten fick jag en sovplats hos kära vännerna Sanna och Markus i Växjö för att dagen efter ta mig till Värnamo på utställning vilket också avslutades med Pecha Kuscha och middag. Där ställde jag ut min bottle collection och mitt brickbord Tray och dagen gick verkligen över förväntan. Det var tyvärr inte så mycket bransch folk ute med däremot en massa design intresserade privat personer. Det bara krylade av folk stundvis och det var nästan alltid någon framme vid mina bord. Det roligaste var att de var jätte intresserade och nyfikna och dom var jätte lätta att prata med. Min bottle collection var den som fick störst uppmärksamhet och jag fick jätte bra kritik för min idé. Nästan alla som var framme hade någon fråga bland annat om tillverknings sättet och vart de tillverkades vilket fick mig att inse en massa saker. Trenden går verkligen i att man vill veta vart produkten man köper är ifrån och hur den tillverkas. Kunden vill veta en historia och återvunna produkter gör folk mer intresserade, för då har den en historia. Samma trend går också i mat, man vill idag veta vad maten man köper innehåller och vart och hur den produceras, likadant i produkter..

Här kommer lite bilder från helgen... 


Det elastiska farnét


Me and my darlings


Design Saturday

Denna veckan har det inte än inte blivit så mycket design arbete, men det kommer jag få lite skit för nu i två dagar. Har bland annat istället satt mig med mitt nya spinning pass som också behövdes göras (Är ju också intruktör på friskis). Och snart ska jag iväg och köra ett spinpass för 9D, intressant målgrupp de. Så det är inte bara design arbeten som jag har och göra men har mycket och göra i mitt design liv också. Ska ju iväg på workshop i Rörvik med Green design och möbelriktet på fredag och dagen efter är det ju Design Saturday där vi i Green design också fick möjligheten och ställa ut och det säger man ju inte nej till... ALLTID SYNAS, annars finns man inte!! Ska bli kul men har mycket och förbereda nu i två dagar. Ska bland annat fixa till min möbel Tray så den blir perfekt, såga till och måla några skivor som utställningsmaterial och göra fina versitkort. Blev väldigt inspirerad på möbelmässan av alla fina versitkort så tänkte verkligen göra något fint! Viktigt att allt är perfekt när många viktiga personer kommer vara där.

Jag har också gått på jakt efter lite material till mina förpackningslådor till Bottle collection och jag fick napp på Kährs (golvindustri) i Nybro på spill från faner. Hur perfekt material som helst, Blev sååå glad!

Som sagt, trotts att jag inte har något jobb med inkomst har jag nästan för mycket och göra. Håller på och söker lite jobb också så jag verkligen få in några pengar någon gång. Men det känns inte kul och lägga tiden på ett jobb som jag inte vill syssla med när jag har så mycket och göra ändå. Idag ska jag luncha med min kära farmor men hon är ju så orolig över att jag inte har något jobb. Försöker säga till henne att jag vill starta upp mitt egna företag, men hon tycker inte att det är någon lösning och det gör henne bara ännu mer nervös, så jag har börjat med att inte prata om det men varje gång jag pratar med henne fråga hon alltid, har du fått jobb nu, har du fått jobb nu? Mycket jobbigt!

Nästa gång hoppas jag på att kunna lägga upp lite bilder på mina förberedelser=)

Fortsättning följer.....

"VÅGA VÅRD VINN"

Therese Albrechtson, vilken kvinna! Hon är kvinnan som 19 åring kämpade sig uppåt i en dröm om att vara sin egen chef och en stor dröm om att lyckas trotts allas nekanden om att hon var för ung och allas varningar om att tänk om du misslyckas ändå aldrig gav upp sin dröm! Hon är idag 25 år och är idag ägare av tre olika bolag och sålt två stycken. Hon är en stor förebild för oss alla som vill starta upp vårat egna företag. Jag gick på en föreläsning i Kalmar i torsdags och utan att veta så himla mycket om henne fångade hon mig och fick mig att få ett stort hopp om att alla kan lyckas bara man vill! Jag fick en stor gnista och blev så otroligt inspirerad och motiverad och jag fick tanken, kan hon så kan jag!! Jag tror många håller med mig om att vi som vill satsa på vårt eget företag tänker, kommer jag verkligen att lyckas, tänk ifall jag misslyckas. Therese säger att man istället ska fokusera på det positiva och tänka, men tänk om jag lyckas! Hon säger också att alla kan lyckas, det är bara du själv som sätter begränsarna. Det handlar om inställning och en stark vilja att lyckas men också att våga misslyckas! Jag ska banemej också lyckas och jag ska från och med nu lyssna på Therese röst så fort jag blir osäker! Hör på nu alla osäkra där ute!! NI KAN ALLA LYCKAS, TRO PÅ DIG SJÄLV OCH GE ALDRIG UPP!!!

Therese tre ord som vi alla ska bära med oss.

VÅGA - vinna, lyckas, misslyckas
VÅRDA - familj, vänner, egen tid, kontakter, kunder
VINN - över rädslan, tron på dig själv, din dröm

För att bevara hennes ord i mitt huvud köpte jag hennes bok Våga, vårda, vinn vilket jag rekomenderar er alla som ska eller har startat företag att låna eller köpa!! Hur bra som helst!




Underbar inspiration på ljusworkshop

Som jag skrev i förra inlägget har jag varit på två dagars workshop på Grimslövs folhögskola. Det var Lars som höll i workshopen så det var därför som jag fick hänga med på dessa inspirerande dagar! Uppgiften gick ut på tre olika uppgifter vilket var att steg 1 göra tre olika animaturer, en med riktat ljus en med transperant ljus och en med bild speglingar och de fick endast använda papper och glödlampa och eller dior. Steg 2 var att arbeta med rumsligheter och genom beslysning få ut olika känslor i rummet. Steg 3 var att leka med öppen slutare i kameran och genom det göra ljus bilder genom stearin ljus. 

Här kommer några bilder med resultatet ifrån framför allt animaturerna som för mig gav det roligaste och mest inspirerande resultatet! Tyvärr var det otroligt svårt och få bra tydliga bilder men dom ger i alla fall en känsla och inspiration.







 


Första leverensen!

Denna veckan har varit fullspäckad som vanligt. I måndags var jag på Macken och de senaste två dagarna har jag varit med Lars på ljus workshop på Grimslövs folkhögskola. Två mycket inspirerande dagar om belysning och ljus så jag har tyvärr inte hunnit skriva något inlägg fören nu. För att inte göra varje inlägg så otroligt stora och feta har jag idag valt att skriva om den fina leveransen jag fick i måndags. Mina Grimslövs dagar kommer i ett inlägg imorgon. Som sagt i måndags åkte jag på en biltur till Bergdala glasbruk där jag skulle hämta upp de första testerna på buteljerna (som Lars brukar kalla mina vinflask produkter). De blev vid första ögonblicket mycket fina, men när man började kolla lite närmare på dem så var dom inte riktigt hundra. Det ska bli spännande och se vad de andra glasbruken kan åstakomma. Dricksglasen hade jag inte tidigare testat skära ut själv så det var extra roligt och få se dem ihop i sin helhet och jag är riktigt nöjd! Nästa fas är nu förpackningen och jag tror det kommer bli hur bra som helst! Jag vill inte avslöja för mycket på den fronten än så håll till godo! På måndag kommer jag börja göra prototyper på den så kanske jag lägger upp något prov på den då. 

Här kommer lite bilder på resultatet av mina buteljer=)


Dricksglasen i lite olika nyanser


Tre olika vaser med olika storlekar och uttryck

 
Ljusstakar som kommer säljas i trepack i två olika gröna nyanser


Lite inspiration!

Nu när jag inte är på Macken så har jag lite mer tid och skriva här på min blogg. Igårkväll sökte jag rund på nätet efter lite inspiration. Det finns verkligen mycket på nätet att ta del av och även andra som användt vinflaskan som element i sin formgivning. Jag fick ett litet tips på inspiration från min kära fader här om veckan om en lampa gjord av petflaskor som hade ställts ut på Liljevalcs i Stockholm som redan blivit såld så jag var tvungen att kolla upp det och jag gillar den verkligen jätte mycket eftersom den talar till en annan lamp klassiker. Jag som hade en liknande tanke på lampa som skulle tala till samma klassiker och nu är det redan gjord.. typiskt!! Annars kommer mitt arbete idag gå ut på att sy lite trikåhalsdukar, som jag skulle ha gjort för flera veckor sedan.. så NU ska jag äntligen ta tag i det!

I helgen kommer jag åka iväg mot borås och Göteborg så vi ses på bloggen nästa vecka igen! Ha en fin helg!
Här kommer lite bilder på inspiration från igår!


Producering igång! Spännande!

En vecka med sjukt mycket och göra och med många tankar. Tiden går så sjukt snabbt så man hinner knappt blinka fören det blir helg..... igen. Tiden går fort och allt som behöver göras tar sån tid, har en lång lista med saker som behöver göras, men det är så det är, hellre det än att man inte har något alls och göra. Nog om det!  

Nu har produceringen börjat igång med min "bottle collection". Har tillbringat veckan på Macken med att ringa runt och bestämma möten med glasslipare och göra förstående ritningar på var det ska kapas och hur det ska slipas så igår hade två möten bokats in som jag åkte på. Men på morgonen blev det tekniska problem som det ALLTID blir när jag har bråttom. På grund av att vår skrivare hemma fortfarande inte har svart bläck var jag tvungen att skriva ut ritningarna på Mackens skrivare på morgonen samma dag och då ville skrivaren bara skriva ut hälften av ritningarna, vilket gjorde allt en aning kompliserat. Men jag löste det med papper och penna, så nu är produceringen äntligen igång och på måndag ska jag hämta första leveransen med prislista, spännande!


Ett buller av flaskor i samlingen och på lördag ska jag på fest och samla på mig ännu fler.


RSS 2.0