Två dagar i Pukeberg

Nu i två dagar har jag varit och arbetat i Pukeberg. Bara av att börja cykla ner för backen och se det gamla glasbruket som nu blivit en så kreativ lugn miljö gör mig bara så inspirerad och glad. Jag älskar verkligen detta stället! Mitt mål är att så småningom få en atelje plats på Pukebergs ateljeérna där 8 designers och hantverkare idag sitter. Men först behöver jag bygga upp mitt företag och snart är det dags känner jag. Igår var jag på lunch möte med Lars då vi diskuterade min praktik och vi fyllde gemensamt i stipendieblanketten. Känns jätte bra och spännande. Jag kommer börja mitt arbete där den 14 februari och mitt arbete kommer variera med olika projekt både på Macken design med att utveckla nya produker, vidare utveckla "one bottle different lights", utveckla och vara med på workshops och eget arbete då allt avslutas med en eventuell utställning.

Efter vår lunch slank jag in i glasverkstaden och började bygga fler ljuslyktor till invigningen av Mackens konceptbutik på lördag under växjös kulturnatt och en vidare utveckling på vinflaskan. Jag har idag också varit där och blev idag klar med en till idé i form av en prototyp som även kommer visas på invigningen. Det blev två stycken vaser som jag tänker kalla Storebror och Lillasyster. Här är en bild på dem.

Nya halsdukar

Efter julmarknaden fick jag lite fler önskemål på halsdukar. Precis innan flytten från Göteborg till Nybro köpte jag nya tyger som kommer bli nya trikå halsdukar i olika färger och mönster. Har inte än hunnit på börja detta på grund av allt med flytten. Men så fort min arbetsplats hemma blir klar kommer jag börja med detta. I Julklapp fick jag en riktigt fin retro symaskin från huskvarna som jag snart kommer kunna använda till mitt designarbete. Invigningen med den kommer bli dessa halsdukar. Om någon annan är intresserad av liknande halsdukar men kanske i någon annan färg och mönster hör bara av er!  Tygerna som jag kommer göra nya halsdukar av

Vinden redan lite mer på min sida i alla fall!!

Idag blir redan min uppdatering på bloggen lite bättre. Från att ha vinden emot mig till att få vinden lite mer för mig bara på en dag känns great!! Fick ett mail från Lars idag om att Fredrik på styrelsen godkännt mig som en praktikant på Macken. Känns skönt! Ringde då upp Lars och vi diskuterade endel om både praktik, och om hur min one bottle different light ska produceras. Vi kom fram till ett lunch möte nästa torsdag då vi ska diskutera allt. Tills dess ska jag försöka få ett inträdeskort till glasverkstaden i Pukeberg för att kunna producera fler flaskor och också skissa på andra lösningar kring flaskan. Vi ska också diskutera och komma fram till en fin förpackning till flaskan. Jag har också beställt en blankett för ett assistent stipendie som jag ska söka, vilket vi också ska diskutera på torsdag. Det börjar i alla fall se lite ljusare ut nu!!  

Motvind just nu!

Ursäkta för den dåliga uppdateringen senaste tiden! Anledningen har varit flytten från Göteborg till Nybro. Så mycket designarbete har det inte blivit sista tiden. Däremot har mina framtidsplaner inte riktigt gått som jag tänkt mig. I förra veckan fick vi i klassen från svensk möbel design reda på att det inte var alla i klassen som fick ställa ut på grund av platsbrist i montern, vilket ingen av oss visste. Det hade blivit någon otroligt stor miss i kommunikationen. Detta reagerades i både arga och besvika miner såklart. Det var i alla fall endast 5 stycken från klassen som fick vara med och visa upp sin möbel och min var inte inberäknad, otroligt tråkigt!! Men jag har beslutat mig för att ändå åka med upp till mässan och lämna ut broshyrer med bild och text på min möbel och prata runt med branschfolket. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag måste ändå åka upp dit för det ingår i min Green design kurs också. Fick ett mail om det igår och det verkar som att vi ska ha två seminarier på torsdagen vilket ska handla om hållbar design och om affärsutveckling. Det ska bli spännande!! Jag väntar nu också på besked ifrån Macken design om en eventuell praktik. Pratade med Lars förra veckan och han sa att han tagit upp det med styrelsen och att de skulle besluta om detta. Känns så jobbigt och vänta på besked!

Nu ska jag i alla fall försöka hålla mig bättre uppdaterad här på bloggen. Jag skriver in inlägg så fort det händer något i mitt designliv. Vi ses!


Mer sånhär design till folket!

Idag när jag skulle ta mig en vända till Bolaget i Göteborg fick jag syn på ett nytt koncept av miljövänliga produkter som det börjat sälja. Detta gjorde mig mycket glad. Jag ser hur företag mer och mer vill satsa på miljövänlig design vilket är positivt för mig och min framtid som recycling designer. Det borde ju blivit en bredare marknad och en efterfrågan av just detta. Bolaget hade börjat med två nya koncept bland annat med att sälja produkter av återvunnet material från Indonesien som annars hade blivit soppor på gator, diken och stränder till nya spännande produkter. Jag gillade framför allt presentpåsarna av tidningspapper. De hade också en avdelning som hette Nära hem bestod av en serier möbler från svenska träd. De har både tagits från den svenska skogen, designats i Sverige och producerats i Sverige vilket gör dem närproducerade. Det är precis sånt här som jag vill stötta och jobba med. Mer sånhär design till folket! 

Nytt spännande år med praktik, möbelmässa men mycket och lösa!

Nytt år har kommit och jag har nu avslutat min möbelkurs vilket betyder att jag inte längre får något CSN. Jag har endel planer på vad jag ska göra och vill göra. Bland annat att på börja min producering av min flask idé men också förbereda inför Stockholm furniture fair. Jag har också kommit in på en kurs i Green design och också fått en praktikplats på Macken där vi har planerat att jag kan vara ett par dagar i veckan. Däremot så ger inget av detta några pengar och jag måste överleva så just nu håller jag på att försöka ordna upp mitt ekonomiska liv! Jag söker deltidsjobb inom butik, extra jobb inom äldreomsorgen och sen kommer jag söka ett stipendie som passade för praktikplatsen vilket kan ordna upp det mycket för mig. Däremot får jag i så fall inga pengar fören i maj så jag måste ändå extra jobba någonstans och kunna överleva på det. Jag känner mig nu otroligt frustrerad över min ekonomiska obalans och nu lever jag för varje månad! Jag hoppas verkligen att allt detta löser sig! Men man ska inte klaga jag har ändå fått otroliga möjligheter för att kunna komma längre i mitt framtida designliv och det är det som betyder mest för mig!

RSS 2.0