Äntligen mer fokus!!

Hej mina kära fina läsare som besöker min blogg sida. Har den senaste veckan haft lite semester från allt som har med jobb och göra men nu är jag tillbaka på banan igen och måste säga att jag saknat design även om man egentligen mer eller mindre jobbar trotts att man är iväg och trotts att jag inte registrerat mig än som företag. Jag vet att mina flaskor blir gjorda just i detta ögenblicket och jag får titt som tätt endel jätte roliga mail och inlägg som för mig framåt i mitt designliv från er därute som hittat mig via denna bloggen, och det känns verkligen jätte roligt! Har via denna blogg fått endel kontakter som är guld värda, och jag säger det till er! Var inte rädda för att ta kontakt med mig! Som designer och egen företagare blir man ofta själv i sin process men jag tror på att vi tillsammans kan bli ännu bättre! Jag älskar sammarbete! Ni kanske undrar varför jag än inte startat upp, jag som har tjatat om det här på bloggen så länge. Anledningen är att jag är rädd för pappersarbetet och är livrädd för att allt ska gå fel och att jag ska bli skyldig skatteverket en massa pengar bara för att jag har bokfört fel. Men egentligen är det ju bara och köra på så lär man sig efter hand. Eller hur?

Ses här snart igen!

Ett möte...

Hej mina trogna läsare! Idag var jag inplanerad på ett "jätte" inspirerande möte. Ett möte med Arbetsförmedlingen om starta eget bidrag. Mötet gav egentligen inte mycket allt hon sa var information som jag redan kollat upp. Det ända som jag insåg var att det verkar vara krångligare än vad jag hade väntat mig. Skriva in sig - arbetssöka - lämna in studie bevis - lämna in affärsplan med budgetkalkyl som senare ska skickas till konsult - utredning - utbildning och sen kanske allt blir nekat ändå, och vad får man om man tillslut får bidraget. Endast 3500 kr i månaden i ett halvår. Inte speciellt mycket egentligen. Allt detta kan ta upp till ett halvår och så länge har jag inte lust och vänta, jag vill ju börja NU! Kvinnan som jag hade mötet med var i alla fall mycket trevlig och tillmötesgående och det kändes som att hon själv tyckte systemet var helt vansinnigt, hon gör ju bara sitt jobb. Verkade i alla fall som att hon tyckte om min affärsidé och hon utbrast "Ja, det känns ju väldigt inne i tiden, jag såg faktiskt för ett tag sen en artikel om någon som hade gjort om något till något". Jag sa "Var det möjligtvis inte vinflaskor?" Hon sa "Jo det var det" Jag utbrast "Hehe, det var faktiskt jag". Ändå så himla roligt att artikeln om mig och mina flaskor lagt sig på minnet från lokaltidningen. Får fortfarande höra detta av människor som jag träffar. Trodde aldrig det kunde bli så bra marknadsföring!




Åhh, min första producerade present förpackning med flaska som gavs till Prinsessan Viktoria för några månader sen. Jag undrar vart den är nu, kanske i ett fönster på slottet, eller inte..  Imorgon kommer jag jobba på förmiddagen med hemsidan men sen tar jag mig lite semester från allt för att ta mig mot Göteborg, vi ses när jag kommer tillbaka om inte i Göteborg, vem vet!


Ännu en leverans, känns bra nu!

Hej kära besökare!! Igår åkte jag med Anton mot Växjö igen för att fixa med den andra leveransen av min flaskor. Hade ca 100 flaskor som stod och väntade på att bli tvättade. De där förbannade etiketterna! När man börja designa en produkt vet man aldrig vad för problem man kommer stöta på och allt med produktionen är löst förutom jobbet med etiketterna. Något jag aldrig hade trott! Det tog mig en hel dag att tvätta bort dem från flaskorna men nu är det gjort! Framöver kommer vi antagligen testa att lägga dem i ett upplösningsbad för tid är pengar och så är det bara. Jag hoppas verkligen att denna leveransen kommer bli bättre än den andra då glassliparen råkade slänga alla överdelar, men det löser sig nog denna gången. Jag ser verkligen fram emot att få hem dom för då börjar försäljningen på allvar. Ska då ta kontakt med återförsäljare som jag sen tidigare haft kontakt med, och hitta nya. Kommer bli så spännande! Har redan börjat sälja endel av dem och har fått så otroligt bra kritik från både kunder, allmänheten och bransch folk. Är så himla glad att det redan gått så bra och bättre ska det gå! NU kör vi!!!

 


Hemsida hemsida hemsida...

Ja, det är faktiskt där jag lägger och har lagt mitt fokus just nu och det är så otroligt roligt dessutom! Som jag sa i ett tidigare inlägg har jag så svårt och besluta mig för hur den ska se ut. Tur är väll att man har mallar att gå efter annars hade jag nog kunna sitta i evigheter. Jag vill att den ska vara enkel, se stilren och seriös ut och samtidigt se ung och modern ut. På detta ska man samtidigt kunna spegla mig och min design. Väldigt snepigt och få ihop dessa bitar men nu ikväll tror jag att jag börjar komma till det rätta utseendet och endel text och bilder har jag redan laggt in. Min vän Linnea Josefsson ska stå för mina projektbilder är det tänkt. Kommer bli så roligt och få använda hennes fina fotografier på min hemsida. Hon är så himla duktig! Förhoppningsvis ska vi fixa detta snart när vi båda får en lucka i våra tajta scheman. Imorgon kommer jag hoppa in och jobba så då blev det ingen trip till Växjö som det var tänkt. Tanken var att åka dit imorgon och lämna in en leverans flaskor, men får bli senare i veckan istället. Imorgon efter jobbet blir det att göra lite fotoshooting på innegården till hemsidan.

Jag avslutar med att visa endel av Linneas fina bilder. God natt!






En dag i Växjö

Hej alla goa läsare! Idag så åkte jag med Anton till växjö, Like the old days. Det har varit en underbar dag trotts regnet. I växjö har jag fixat en bunt flaskor som ska skickas iväg. Det blev en djup dykning i glassorteringen tillsammans med Lars och vi fick ihop ca 100-150 flaskor. Jag tycker det känns så skönt och börja styra upp allting igen. Jag har också tvättat bort endel etiketter med en resulterad nagel till spillo men de är det värt! När jag ändå var i Växjö gick jag förbi design kandidat examens utställningen (långt ord). En mycket trevlig utställning! Och sen fick jag komma in i Lars ateljé och blev bjuden på kaffe och pepparkakor. Jag blev så otroligt sugen på att själv ha en egen ateljé. Tänk att skapa en liten ateljé tillsammans med fler kreaktörer i kalmar där man var för sig jobba med sitt egna men samtidigt kan byta ord och få inspiration av varandra! Kanske ska starta något sånt...

Ha en fin helg!


Bild från mitt vardagsrum med Kristins kuddfodral i bakgrunden.   

Hemsida snart uppe!

Hej alla besökare! Såg att det har gått mer än en vecka sedan som jag uppdaterade här. Dåligt av mig helt enkelt! Jag har kommit in i något som jag kallar sommarsyndromet. Det betyder att jag blir så o arbetsam när sommaren kommer och solen bara vill att jag ska ut, får ingen motivation till och jobba, men nu har jag faktiskt tagit mig lite i kragen och tagit tag i saker som jag haft på min To do list. Bland annat att göra en hemsida. Jag har länge tänkt, vridit och vänt på hur jag lättast går till väga och vad som har varit bäst för mig. Det är oftast det som är mitt största problem, att komma till beslut! Igår beslutade jag mig och idag har jag påbörjat byggandet av min hemsida. Var faktiskt lättare än vad jag hade trott. Känns skönt och äntligen kommit till skott. Jag kommer länka till hemsidan härifrån när den blir klar, ganska snart ser det ut som!

Gå in här inom en snar framtid så får ni se!

/Linn


Bild på mig som kommer hamna i Möbelrikets katalog och på Green designs hemsida inom snar framtid

RSS 2.0